Kan gummistøvler gå i arv?

Det kan være fristende at genbruge et par gummistøvler fra større søskende, for at spare på pengepungen. Men er det nu en god ide? I dette blogindlæg forklarer vi, hvad det betyder for de små fødder, når støvler går i arv.

Køb altid nye støvler til dit barn

Fodtøj former sig efter fødderne. Og da børns fødder er meget forskellige, anbefaler vi, at du altid køber nye gummistøvler til dit barn. Når barnet arver støvler fra eksempelvis større søskende, vil støvlen være formet efter deres søskendes fødder og derfor ikke passe til barnet, der skal arve skoene.

VIDSTE DU AT:

Støvler kan godt have taget form, uden at det er synligt. Det kan f.eks. være, at støvlen er blevet udvidet eller trådt lidt skævt, uden at det ses.

 

Alvorlige konsekvenser

Når støvler går i arv, risikerer du, at det hæmmer dit barns udvikling og giver fodproblemer i fremtiden. Et klassisk eksempel er, at indersålen er trådt skævt, eller at der er slid på ydersålen. Dit barn, der arver støvlen, risikerer dermed også at træde skævt. Det belaster ikke bare fødderne, men også knæ, hofter og ryg. Derfor er pengene for nye par støvler altid godt givet ud.

TAGS: