Undgå at dit barn fryser eller sveder i barnevognen

Har du nogensinde oplevet, at dit barn enten har det for varm eller for kold, når han/hun sover i barnevognen?
Hvis svaret er ja, er årsagen til dette ofte, at åndbarheden i tøjet ikke er høj nok. Uld er perfekt til barnevognen, da det Er åndbart, regulerer temperaturen og absorberer fugt/sved.

Uld regulerer temperaturen og isolerer mod varme og kulde

Uld har den fantastiske egenskab, at den helt naturligt regulerer temperaturen. Uld isolerer imod både varme og kulde, og holder derfor temperaturen stabil. Uld er er åndbart materiale, der absorberer fugt/sved. Det betyder at dit barm altid vil føles tilpas varm og tør.

VIDSTE DU AT:

Uld optager op til 35% af sin egen vægt i vand uden at det føles vådt. Det sker, fordi fibrene i uld absorberer fugten fra kroppen.

 

Mange er bange for, at det kan blive for varmt (eller omvendt: for koldt), at sove i en ulddragt i barnevognen. Det skal du ikke være nervøs for. Faktisk er en superblød ulddragt det bedste, du kan vælge når dit barn skal sove i barnevognen – netop pga. uldens mange fantastiske egenskaber.

Er uld vandafvisende?

Uldens naturlige fibre gør, at uld-produkterne fra mikk-line er vandafvisende. På ydersiden af fibrenes struktur findes der en tynd vandafvisende hinde. Samtidig absorberer uld fugt fra kroppen, så dit barn føles tør.

 

Uld renser sig selv

Er uld virkeligt selvrensende? Svaret er: Ja! Uld er smudsafvisende og hæmmer naturligt både lugt og bakterier. Oftest kan du nøjes med at hænge dit uldtøj til luftning i 24 timer – og så er ulden renset

Uld er selvrensende, fordi ulden indeholder det naturlige fedtstof Lanolin, der afviser både snavs og lugt. Denne egenskab finder man ikke i andre materialer. Uld behøver derfor kun sjældent at blive vasket. Når dit uldtøj skal vaskes, så brug altid vaskemaskinens uldprogram. Brug kun special vaskemiddel til uld, gerne med indhold af Lanolin.

Kradser uld?

Uld kan fås i forskellige kvaliteter. Om uld kradser eller ej kommer i høj grad an på, hvilken kvalitet ulden har.
Producenterne bruger i dag moderne og forfinede metoder, der kan spinde ulden, så den ikke kradser.

Vil du gerne undgå, at uld kradser, skal du vælge ren merinould. mikk-line’s børstede uld er fremstillet af blødeste merinould – nemlig den fineste uld, du kan få på markedet. Vi går også ind for dyrevelfærd, så vi bruger kun mulesing free uld.

Merinould har fået betegnelsen fra merinofår. Det helt specielle ved uld fra merinofår er, at det ikke kradser. Simpelthen fordi merinould har tyndere fibre end mange andre typer uld. Samtidig er fibrene bølgeformet – og det giver en let og luftig tråd.

Merinould er fantastisk – det er både blødt og behageligt. Det er præcis det, de små har brug for, når de skal sove i barnevognen.

TAGS: